WordPress artikkelikuvan koko

WordPress artikkelikuva eli englanniksi featured image on kuva, joka antaa artikkelille visuaalisen ilmeen. Artikkelikuva on usein ensimmäinen asia, jonka lukija huomaa kun hän selaa esimerkiksi kategoriasivua. Ihmisen aivot toimivat niin, että ne käsittelevät visuaalisia asioita kymmeniä tuhansia kertoja nopeammin kuin pelkkää tekstiä. Hyvin tehty ja koukuttava artikkelikuva houkuttelee siten tehokkaasti lukijaa avaamaan artikkelin.

Minkä kokoinen artikkelikuvan tulisi olla?

Artikkelikuvan koon suhteen täytyy ottaa huomioon kaksi asiaa. Käytössä olevan WordPress teeman asettamat rajoitukset ja artikkelikuvan sopivuus sosiaalisen median jakoja varten. Facebook postauksen suositeltu kuvakoko on 940 x 788 pikseliä. Jos käytössä oleva WordPress teema mahdollistaa tämän kuvakoon käytön, niin siinä tapauksessa sitä kannattaa käyttää. Toinen hyvä kuvakoko on muun muassa WordPressin suosituimman hakukoneoptimointi lisäosan Yoastin suosittelema 1200 x 630. Yoastin suosittelema kuvakoko sopii myös oikein hyvin sosiaalisen median jakoja varten. Aivan minimissään artikkelikuvan koko pitäisi olla vähintään 600 x 315 pikseliä. 

  • check
    Käytä artikkelikuvan kokona joko 940 x788 pikseliä tai vaihtoehtoisesti 1200 x 630 pikseliä
  • check
    Älä koskaan käytä alle 600 x 315 pikselin kokoisia kuvia

WordPress artikkelikuvan luonti helposti

Helpoin tapa luoda tyylikkäitä artikkelikuvia on ilmainen selaimessa toimiva kuvankäsittelyohjelma Canva. Canvan avulla saa luotua käden käänteessä esimerkiksi tässä jutussa suositellut kuvakoot. 

admin